Intrebari Frecvente

Studioul nostru este in comuna Maciuca, judetul Valcea dar ne deplasam oriunde in tara pentru proiecte foto-video. Am echipamente care pot fi deplasate usor, un fel de studio foto mobil, care vin cu noi, cu masina, peste tot. La studio facem fotografiile de produs. Apropo, produsele neperisabile mi le puteti trimite la studio prin curier.

Da, bineinteles. Noi pastram in arhiva toate imaginile livrate, la rezolutia maxima. Asadar, in cazul unui “accident”, le vom retrimite fara alte costuri suplimentare.

Fiecare proiect foto sau sedinta foto/video este unic in felul lui. Asadar, modul in care decurge o sedinta foto depinde de la caz la caz. Dar, in linii mari, pasii sunt urmatorii:

 • Ne contactati (pe mail sau telefonic) si ne spuneti ce vreti sa fotografiati si unde
 • Va trimitem o oferta scrisa, pe mail, apoi stabilim impreuna detaliile si modul de abordare al proiectului
 • Semnam contractul si ne apucam de treaba
 • fotografiile editate le vei primi, apoi, in medie in 5 zile din momentul sedintei foto
 • Imi dai si fotografiile RAW, neprelucrate?
 • Consideram ca, daca ati apelat la profesionisti, imaginile/clipurile pe care le veti primi trebuie sa fie finalizate, in cea mai buna forma a lor. Iar asta se intampla, inevitabil, doar dupa prelucrare si conversie. Asadar, de la noi veti primi, de fiecare data, doar imaginile editate profesional. Nu iti voi trimite niciodata RAW-urile sau imagini/clipuri needitate.

Proiectele noastre sunt, 70% proiecte foto, iar 30% sunt proiecte video (sau combinate). Asadar, da, facem si fotografii si filmari, in speta clipuri de prezentare (pentru companii, domeniul industrial, hoteluri, pensiuni, apartamente etc) sau after-movies la evenimente. De multe ori in clipurile noastre implicam si drona, iar rezultatul final il puteti vedea in portofoliu de clipuri si filmari.

Fotografiile le vei primi in format digital, prin serviciul securizat de transfer electronic weTransfer,transfer din Google Drive sau de pe serverul nostru dedicat. In situatii speciale le putem trimite pe un stick USB.

Depinde de proiect. Numarul estimativ de fotografii pe care ai sa il primesti de la mine ti-l voi comunica inainte de a ne apuca de treaba. Dar, din experienta, iti pot spune asa: pentru un eveniment corporate de aprox. 2 ore, iti voi livra in jur de 100-150 de fotografii. Pentru un apartament cu 3 camere vei primi aproximativ 30 de imagini. O pensiune sau un hotel beneficiaza usor de 60-80 de imagini, in functie de marimea sa, numarul de camere distincte pe care le vom fotografia, spatii comune, etc. Un produs fotografiat in studio necesita cel putin 3 imagini care sa il puna in valoare.

Eu fotografiez intotdeauna in format RAW (un fel de “negativ”, neprocesat), iar apoi, dupa editarea si prelucrarea fotografiilor, le convertesc in format JPEG sau TIFF-in functie de destinatia finala a fotografiilor tale (afisare pe web sau print). Rezolutia fotografiilor este de aproximativ 24-36MPx la 300dpi. Bineinteles, in functie de proiect, iti pot livra fotografiile si in alt format. Trebuie doar sa imi spui.

Contactati-ne si vom stabili, impreuna, data sedintei foto/video. Putem vorbi la telefon, dar detaliile finale le vom “fixa” in scris, pe mail. Stabilim impreuna toate detaliile sedintei foto, locatia / locatiile, programul (ore/zile), aprobam bugetul iar apoi “batem palma” si ne vedem la locul si ora stabilita pentru a face fotografiile.

Ne dorim sa livrez cat mai repede fotografiile editate si prelucrate, astfel ca fotografiile si/sau clipurile video sunt gata, in medie, in 5 zile din momentul sedintei. Exista si exceptii sau urgente, cum ar fi fotografiile de eveniment, pe care le veti primi chiar a doua zi dupa eveniment, fotografiile pentru comunicate de presa si altele.

Poate ca ar fi trebuit sa incep cu asta, pentru ca e cea mai des intalnita intrebare. Insa, noi nu punem accent pe pret si consideram ca pentru servicii de calitate, pretul nu ar trebui sa fie un factor decisiv, ci rezultatul, calitatea fotografiilor oferite. Insa, cum intrebarea dumneavoastra este perfect legitima, trebuie sa stii ca pretul serviciilor foto depinde de complexitatea proiectului, de timpul pe care il vom aloca si echipamentele necesare.

Ca punct de pornire, am pregatit o lista de preturi. Tarifele sunt aceleasi pentru toti clientii, pentru ca oferim tuturor aceeasi calitate profesionala a fotografiilor. Tariful include editarea fotografiilor la nivel primar. Pentru editari complexe, te rog sa ne scrii.

Chiar daca preferam sa lasam imaginile sa vorbeasca despre noi (sau clientii, bineinteles), iata cateva motive pentru care puteti apela cu incredere la noi:

 • Cristi fotografiaza de peste 10 ani, iar primele proiecte comerciale (a se citi: fotografii facute pentru clienti) le-a avut acum 8 ani;
 • Am colaborat cu peste 20 de branduri interne, carora le-am livrat fotografii sau clipuri de prezentare.
 • In timp ne-am specializat pe colaborari si proiecte foto pentru companii – servicii foto corporate (fotografie de eveniment, portrete business), fotografie industriala si imobiliara;
 • Avem o experienta de lucru greu de egalat.

Cu contract si factura. De fiecare data, pentru orice serviciu foto pe care il vei primi de la mine, fie ca esti persoana fizica, fie ca reprezinti o companie.

Preturile serviciilor foto prestate de noi sunt fara TVA, compania noastra nefiind platitoare de TVA.

link google business

V-am pregatit o lista cu servicii si portofoliu.

 • fotografie de eveniment (corporate), fotografii în cadrul evenimentelor organizate de companii (conferințe, lansări de produse, petreceri de Craciun, team buildings etc) și portrete corporate
 • filmări de la sol și aeriene, clipuri de prezentare corporate,link videografie aeriana.
 • fotografie imobiliară, pentru dezvoltatori, brockeri, hoteluri, pensiuni, clădiri de birouri, dar și pentru reședințe private (inclusiv AirBNB / Booking, închirieri în regim hotelier etc)
 • fotografie industrială, fotografii de interior / exterior, oameni la lucru, procese de producție etc
 • fotografie de portret, portrete corporate si fotografii office (de locație)
 • fotografie de produs pentru magazine și producători
 • fotografie culinara (food & drinks) pentru restaurante, hoteluri, baruri, unități de alimentație, magazine, firme de catering
 • fotografii auto, pentru branduri auto, importatori și distribuitori
 • fotografie de călătorie, peisaj și turistică pentru agenții de turism, reviste, tur-operatori, companii aeriene etc
 • fotografie documentară, evenimente, reportaje și alte proiecte speciale.

Ai un proiect si ai nevoie de ajutorul unor fotografi profesionisti?

Scrie-ne pe contact@belightstudio.ro sau completeaza formularul de contact.